Cégtörténet

Az autó tulajdonosoknak számolniuk kell azzal, hogy féltve óvott kedvencük fényezése, vagy a szélvédője megsérülhet. A javítási szolgáltatások speciális ágazata is kialakult az idők folyamán. A precíz színkeverésre, a festékek és különböző kellékek, adalékanyagok forgalmazására, valamint a szélvédőüvegek forgalmazására, cseréjére szakosodott műhelyek jöttek létre .

 

Már-már fogalomként tudatosult megyeszékhelyünkön az autófesték és autóüveg orvoslás tekintetében a “Zilahi AUTOGLAS” név és műhely. Miért is választotta ezt a tevékenységet vállalkozóként Zilahi Sándor? Nos, 1982-ben megyénk, sőt az ország első autómentősei között kezdett speciális szolgáltatást: a közúti baleset során megsérült járművek mentését, autók szállítást. Sok száz sérült, vagy meghibásodott autót “mentett” Zilahi Sándor, és számtalanszor találkozott a kérdéssel: Hol tudom a karosszériát megjavíttatni? Kihez forduljak megfelelő autófesték vásárlása ügyében? Szélvédőt kapok-e megfelelőt ehhez a típushoz?

 

A kérdések megválaszolása 1993-ban kezdődött. Először autóüvegekkel kezdett foglalkozni. Német és osztrák szakemberek műhelyeiben sajátította el a szakma fortélyait.  1993 augusztusában  Szolnokon a Kazinczy utcában megnyitott autóüvegező műhelyben már év végén megkezdődött a festékforgalmazás is. A dinamikusan fejlődő vállalkozásnak pár év eltelte után nagyobb  telephelyre volt szüksége,  ezért 1997-ben  a Hunyadi út 32- ben folytatódott  a tevékenysége.  A Zilahi AUTOGLAS, teljes mértékben családi vállalkozás, jelenlegi helyén a Százados utca 2-ben 2002 óta működik.

 

Zilahi Sándort- munkájának elismeréséül – a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2008-ban az “ÉV Vállalkozója” díjjal tűntette ki..Nyitvatartás:
Tel.:
Tel/Fax:
E-mail:
Készítette:
Innobrand Kft.